Dåfjorden barnehage ligg i Selevik grend og har tilgang til flotte naturomgjevnader, fjell og sjø. 

Om barnehagen

Dåfjorden barnehage er ein barnehage som vert starta opp hausten 2013 etter kartlegging og forbrukarundersøking som viser at det er behov for ein barnehage i Dåfjorden. Bedehuset i Dåfjorden er base for barnehagen. Ein nyttar også tomta til Magnor og Solbjørg Tverderøy. Her er stor tumleplass både inne og ute for både liten og stor. Eigedomen består av mykje uteareale der barna kan vera kroppslege i trygge omgjevnadar. I nærmiljøet finn ein sjø, fjell, skog, fine turområder og gapahuk. Rammeplanen seier at ein viktig del av barnekulturen er uteleik og uteaktivitet og at barn bør få impulsar og inspirasjon til leiken gjennom opplevingar i nærmiljøet. Nærmiljøet blir nytta mykje og ofte.

Dåfjorden barnehage har 5 tilsette, to deltids pedagoger, 2 pedagogiske medarbeidere og ein barne- og ungdomsarbeider

Nøkkeltal Høsten 2020

  • 17 barn, tilsvarer 22 eininger
  • 6 tilsette inkl. daglig leier
  • Dette utgjør 3,6 årsverk. 2 x 100% pedagogstillinger, og til sammen 1,6 BUA/Assistent.
  • Dåfjorden barnehage har i tillegg en lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget frå hausten 2019.  


Kompetanse i personalet

  • tre pedagoger med barnehage-/førskolelærerutdanning
  • en av personalet er barne- og ungdomsarbeider
  • en assistent har eksamen, men mangler litt praksis i barne- og ungdomsarbeiderfaget

Satsingsområder

Kosthold og natur
I Dåfjorden barnehage har vi fokus på sunn mat. Barna får alle måltidene i barnehagen og ett varmt måltid hver dag. Vi har fokus på sunn, variert mat og matglede. Om våren dyrker vi forskjellige råvarer oppe i drivhuset til Solbjørg og Magnor, barna er med på hele prosessen.

Vi er mye på tomten til Solbjørg og Magnor som ligger svært nære barnehagen. Her har vi stort uteområde der barna kan være kroppslige i trygge omgivelser. Her har vi også fått opp en lavvo der vi har mulighet for å lage mat. På eiendommen er det også forskjellige dyr som barna er veldig glad i, både høner, kaniner, katter og hund. Vi er mye ut i nærmiljøet, her finner vi en sjø, fjell, skog, fine turområder, klatrejungel og gapahuk. Vi har også gått til innkjøp av en ni seter buss, slik at vi lettere kan komme oss rundt til andre plasser også.

Vedtekter og årsplan

Vedtektene til barnehagen finn du her. 

Årsplanen til barnehagen finn du her.  PDF document ODT document