TellTur 2018

Oppretta: 26.03.2018 – Sist oppdatert 26.03.2018

Pressemelding:

Søndag 25. mars (Palmesøndag) blir det oppstart av turregistreringssystemet TellTur i vår region.  Image result for bilete frå fitjarfjellet

Det er Friluftsrådet Vest som administrerer dette populære turprosjektet, sammen med sine medlemskommuner og noen av turlaga i distriktet.

Lenke til Telltur i Fitjar:  http://www.telltur.no/friluftsradet-vest/fitjar/.

TellTur startet i 2014 og har hatt en fantastisk vekst siden oppstarten. I fjor var det hele 3100 personer som brukte systemet og registrerte turene sine i vår region. De hadde 138 forskjellige turmål i 12 kommuner å boltre seg på. Så mange som 20 personer klarte å gjennomføre tur til alle måla. I snitt besøkte en typisk TellTur-bruker 15 forskjellige turmål i løpet av sesongen. Det mest gledelige i sesongen 2017 var likevel at flere og flere barnefamilier brukte TellTur til å komme seg ut på tur litt oftere enn før.

I sesongen 2018 får de ivrige turgåerne 127 turmål å velge blant. Mange av turmåla er nye av året og har ikke blitt presentert i TellTur før. Her er noen av de nye turmåla: Skrubburdnuten (Tysvær), Skomakarnibba (Vindafjord), Kjerringtuva (Karmøy) og Landsåt (Sveio). Kodene til turmåla blir utplassert denne uka av mange frivillige støttespillere.

Oppstart av TellTur-sesongen 2018 blir markert med kick-off i Sveio kommune. Da arrangerer noen av TellTur-entusiastene fellestur til Emberlandsnipen, med start fra skolen i Auklandshamn kl. 12. Her er det bare å møte opp og bli tatt med på tur av erfarne turgåere og få en innføring i TellTur.

Undertegnede har ansvaret for organiseringa av TellTur i Friluftsrådet Vest og kan bidra mer ytterligere info om prosjektet, stille til intervju, m.m.

Ha en fin dag!

Odd-Bjørn Saltnes