Ny ladestasjon i Fitjar sentrum

Oppretta: 15.11.2019 – Sist oppdatert 15.11.2019

Fortum ladestedet er testa og i drift i Fitjar sentrum på rådhusplassen i samband med miljøgata. Fitjar kommune har fått Enova-støtte til hurtiglading på 200.000 til dette prosjektet. Fortum har fått støtte til lynlading frå Hordaland Fylkeskommune.

Ladetilbudet består av;

1 stk 150kW Hypercharger lynlader med muligheter for utvidelse til 300kW, der to biler kan lade samtidig på CCS 2.0 kontakten og på Chademo, da deles effekten 2x75 kW eller en bil kan lade 150kW. CCS2 ladekabelen er væskekjølt for å kunne levere høy effekt på mange ladinger.

1 stk 50kW Efacec QC hurtiglader, der en bil kan lade på enten CCS 1.0 eller Chademo kontakten

1 stk 2x22kW Garo LS 4 ladestolpe, der en bil kan lade med egen medbrakt type 2-ladekabel

Totalt kan 5 biler lade samtidig, om effekten på Hyperchargeren deles på to biler.

Alle som skal lade for første gang bør se over instruksjonene og lese dem nøye om.

Informasjon om priser på lading finnes her; https://www.fortum.no/ladepris

Det vert anbefalt å laste ned APP'en «Fortum Charge & Drive» og bestille ladebrikke eller registrere Elbil-foreningen sin RFiD brikke hos hos, da får man den billigste ladingen.