Slåsting blant ungdommar

Oppretta: 16.11.2018 – Sist oppdatert 16.11.2018

Viser til stort medieoppslag i lokalpressa i dag.  Fitjar kommune vel å gå ut til alle i bygda med et brev som har blitt sendt ut til ungdomsskular og vidaregåande skular frå politiet angåande avtalt slåsting blant ungdommar i distriktet. Truleg kan også eit fåtal ungdomar frå Fitjar vera involvert i dette nye fenomenet.  Ved Rimbareid skule vert saka teken opp med ungdomane i dag for å kartleggja, avdekka og førebyggja slike hendingar. Det er ei viktig oppfordring til foreldra om at dei snakkar med ungdomane sine  om denne utviklinga.  Ungdomane må bevisstgjerast deira ansvar i høve til å melda ifrå dersom det vert avtala planlagde slåstkampar.

Brevet frå Politiet kan du lese her.

Førebygging av radikalisering og valdeleg ekstremisme

Oppretta: 28.06.2016 – Sist oppdatert 12.12.2017

Saman med lokalt politi har kommunane Bømlo, Fitjar og Stord utarbeidd denne rettleiaren, som er meint til å gje kunnskap om korleis me kan førebyggje, møte og følgje opp valdeleg ekstremisme.

Rettleiaren inneheld informasjon om kva teikn ein skal sjå etter om ein mistenker radikalisering, korleis ein skal gå fram, samt informasjon om vald, ekstremisme og hatkriminalitet

Rettleiaren finn du her