Slåsting blant ungdommar

Oppretta: 16.11.2018 – Sist oppdatert 16.11.2018

Viser til stort medieoppslag i lokalpressa i dag.  Fitjar kommune vel å gå ut til alle i bygda med et brev som har blitt sendt ut til ungdomsskular og vidaregåande skular frå politiet angåande avtalt slåsting blant ungdommar i distriktet. Truleg kan også eit fåtal ungdomar frå Fitjar vera involvert i dette nye fenomenet.  Ved Rimbareid skule vert saka teken opp med ungdomane i dag for å kartleggja, avdekka og førebyggja slike hendingar. Det er ei viktig oppfordring til foreldra om at dei snakkar med ungdomane sine  om denne utviklinga.  Ungdomane må bevisstgjerast deira ansvar i høve til å melda ifrå dersom det vert avtala planlagde slåstkampar.

Brevet frå Politiet kan du lese her.

Fagforbundet Stord/Fitjar sitt kulturstipend 2014

Oppretta: 17.12.2014 – Sist oppdatert 20.12.2014

Fagforbundet Stord/Fitjar har oppretta kulturstipend for born og unge mellom 13 og 20 år busett i Stord eller Fitjar kommune. Stipendet kan og tildelast organisasjonar/lag som arbeider med målgruppa.

Stipendet er på kr. 10.000,-.

Søknadsskjema finn du her og på Fagforbundet si nettside,  i kundetorget på Fitjar og Stord rådhus, Stord kulturhus og Fitjar folkebibliotek.
Søknad med grunngjevne forslag på kandidatar vert å senda: Fagforbundet Stord/Fitjar, Pb. 499, 5403 Stord.
Søknadsfrist 16. januar 2015.