Slåsting blant ungdommar

Oppretta: 16.11.2018 – Sist oppdatert 16.11.2018

Viser til stort medieoppslag i lokalpressa i dag.  Fitjar kommune vel å gå ut til alle i bygda med et brev som har blitt sendt ut til ungdomsskular og vidaregåande skular frå politiet angåande avtalt slåsting blant ungdommar i distriktet. Truleg kan også eit fåtal ungdomar frå Fitjar vera involvert i dette nye fenomenet.  Ved Rimbareid skule vert saka teken opp med ungdomane i dag for å kartleggja, avdekka og førebyggja slike hendingar. Det er ei viktig oppfordring til foreldra om at dei snakkar med ungdomane sine  om denne utviklinga.  Ungdomane må bevisstgjerast deira ansvar i høve til å melda ifrå dersom det vert avtala planlagde slåstkampar.

Brevet frå Politiet kan du lese her.

Brøyting av vegar

Oppretta: 10.01.2016 – Sist oppdatert 10.01.2016

Fitjar kommune har ansvar for brøyting av kommunale vegar, medan Statens vegvesen syt for brøytinga av fylkes-, riks- og europavegar.

Gjennom avtalar med private sikrar kommunen at vegane blir brøytt. Kommunen set inn alle tilgjengelege ressursar, men på dagar med stort snøfall kan det ta noko tid før alle vegane er snøfrie. Skulevegar og tettbygde bustadområde blir prioritert fyrst.

Her kan du lesa meir om kva Statens vegvesen gjer for å sikra vinterdrifta på vegane.

Teknisk vakt

Statens vegvesen